Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


SZŐKE NŐ AZ AMERIKAI NAGYKÖVETSÉGEN BULIZIK

2019.04.20

Képtalálat a következőre: „independence day budapesten”

 

"A függetlenség napja (Independence Day) vagy egyszerűen július negyedike (Fourth of July) az Amerikai Egyesült Államok egyik szövetségi ünnepe. Az amerikaiak ezen a napon ünneplik a Függetlenségi Nyilatkozat 1776-os kihirdetését, melyben országuk kinyilvánította függetlenségét Nagy-Britanniától.

A kontinentális kongresszus 1776. július 2-án hagyta jóvá a Függetlenségi nyilatkozat szövegét, a küldöttek pedig két nappal később megszavazták azt. Az írást nyilvánosan először július 8-án olvasták fel Philadelphiában, majd 19-én elrendelték annak pergamenen való rögzítését, amelyet a küldöttek végül augusztus 2-án elláttak kézjegyeikkel. (…) Az aláírók között olyan neveket találunk, akik később a legmagasabb szintig jutottak. Közéjük tartozott John Adams, aki később George Washington után az Egyesült Államok második elnöke volt. De a történelem színpadára olyan jeles személyiségek is felléptek ekkoriban, mint a polihisztor Benjamin Franklin vagy Thomas Jefferson, aki az Egyesült Államok harmadik elnöke lett, és kétszer is megválasztották.(...)"

 

- "AMERIKÁN" voltam ma!

- Az egy nagyon nagy dolog!

- IGEN!

 

Egy szőke női „családtag” kitalálta magának, hogy elmegy július elején az amerikaiak függetlenség napjára. Romantikus elképzelés volt, a fejével ha gondolkozik, egyből tudja, hogy azt NEM LEHET, a budapesti amerikai nagykövetségre nem juthat be csak úgy, de ő a szívével találta ki, egyfajta szőke női hozzáállással: „OLYAN JÓ LENNE, ÚGY SZERETNÉM!”

Aznap értesült a kezdés időpontjáról, a délután 14:00 óráról, és úgy tervezte, hogy a kezdés előtt húsz perccel odaér. De ez nem sikerült neki, alig pár perccel 14:00 óra előtt jutott a Szabadság téri épülethez. Ott járkálgatni kezdett, nem tudta hol a bejárat. Magassarkú cipőben volt, ami nehezítette számára a dolgot.

Tömeg? Autók? Nyüzsgés? Sürgés-forgás? VALAMI? Bármi? Semmi nem volt, csak csönd és nyugalom, bulinak semmi nyoma! EZ MI? Kereste tovább a bejáratot, egyre csak ment a rendkívül komoly és magas kerítés mentén.

És akkor végre megjelent valaki! Ismeretlen Férfi elegánsan, egy finom, sötétkék öltönyben, jóképűen. A szőke női „családtagban” felcsillant a remény, hogy itt mégis csak buli lesz! Ismeretlen Férfi a Szőke Nőhöz fordult a kérdéssel: "Hol van itt a bejárat?" Mivel az Ismeretlen Férfi is a bejáratot kereste, könnyű volt vele közös nevezőre jutni. "Önhöz csatlakozom!", mondta a Szőke Nő behízelgő hangon, és máris együtt folytatták útjukat.

 

   - Két óra egy perc van!

   - Azon az egy percen már nem múlik!

 

Az Ismeretlen Férfi előre akarta engedni a Szőke Nőt a kerítés menti keskeny úton de a Szőke Nő jobban érezte magát az Ismeretlen Férfi háta mögött lépdelve. Mindketten úgy találták, hogy túlzott a csönd az épület körül, amit nem igazán értettek, de iparkodtak tovább a céljuk felé.

 

   - Jó napot kívánok! A rendezvényre jöttünk!

   - ÁLLJON HÁTRÉBB! Itt nincs semmiféle rendezvény!

 

A kapuban álló zord, egyenruhás biztonsági őr a kezébe vette a meghívót, amit az Ismeretlen Férfi felé nyújtott. A Szőke Nő csak egy pillanatra látta, "ÓH, DE SZÉP!", gondolta magában. A zord őr tüzetesen végigolvasta a meghívó szövegét, majd azt mondta: ZUGLIGETI ÚT 93.!

Vagyis rossz helyre jöttek! A nagykövetségi rezidencián van a rendezvény, a XII. kerületben, nem pedig a nagykövetségen az V. kerületi Szabadság téren!

 

   - Meghívom Önt egy taxi útra!

   - NAGYON KÖSZÖNÖM!

 

Meleg volt és poros volt az utca, félre álltak a zöldbe, várták a taxit, közben bemutatkoztak egymásnak. Gyorsan jött a taxi. Beszállt a páros az autóba, Ismeretlen Férfi bemondta a címet és elindultak. Óriási dugó volt a kivezető úton, a Férfi türelmetlenkedni kezdett, azt mondta, nem fogják hallani az új nagykövet beszédét, amit a Szőke Nő is sajnált kihagyni, mert érdeklődő típusú volt. Majd az út nagy részét hallgatagon töltötték, mindketten gondolataikba mélyedve. 

 

Szőke Nő arra gondolt, hogy ha nem csúszta volna el azt a betervezett 15-20 percet, akkor nem lenne most a taxiban, ott a Szabadság téren a szigorú őr elzavarta volna őt azzal, hogy nincs is náluk semmiféle rendezvény, nem lett volna tovább lépés!

Végül is a gonosz szomszédjának köszönheti, hogy ebben a taxiban lehet, egy pattogós kis Fúriának, aki a házban az útját állta. Visszagondolt, hogy alig mert kimenni otthon az ajtaján, mert az ablakból látta, hogy a Fúria odakint a folyosót mossa. Túl hosszan csinálta, hátha látják milyen rendes, mert nemcsak saját maga előtt mos föl, hanem még a lépcsőket is! Rendkívüli módon elhúzta a dolgot, dehát ráért, a napjait otthon töltötte, (éjjel sem aludt, kint ült mindig az előtérben a folyosón, a mobilját bámulva és cigarettázva, ugyanez volt hajnalban is). Időt húzósan takarítgatott azon a kis területen, eltelt 5 perc, 10 perc, 15 perc. Szőke Nő odabent toporgott a lakásában, pedig már nagyon mehetnéke volt. Várt, várt és várt. 

"El fogok késni!" - mondta magában, mire elindult! Ahogy kilépett és ment volna lefelé a lépcsőn, Fúria egyből betámadta, ócska szavakat szólt és egy széket is elévágott, hogy ott nem lehet elmenni. Szőke Nő ettől nem ijedt meg, ahogy a Fúria számította, néztek egymás arcába, de Szőke Nőt nem érdekelte, csak az útja, viszont a méla undor amit érzett a Fúria iránt, óhatatlanul is meglátszott rajta. Fúria erre feloldotta a blokádot, hagyta elmenni, de még utánaszólt a "pofáját" ócsárolva. Szőke Nő csak annyit szólt: "HŰHA!" és arra gondolt, hogy ez a Fúria ki fog kattanni, vagy már ki is kattant.

Tehát ezzel az incidenssel csúszta el Szőke Nő azt a 15-20 percet, így találkozhatott az Ismeretlen Férfivel, ezért lett jó az időzítése. Bár még nem jelentett semmit, hogy egy taxiban utaztak, mégis érezte a reményt, hogy bejuthat az ünnepségre.

 

Közben a kocsi haladt, rég túl voltak már a körúti dugón, átmentek a Margit hídon, elhagyták a II. kerületet és elérték a XII. kerületet, majd rátértek a Zugligeti útra. Körülbelül 14:30-kor, (fél óra késéssel), érkezett meg a sárga taxi a rezidencia elé. Amíg a Férfi fizette a 4400 forintos számlát, Szőke Nő kinézett az ablakon.

A villa oldalában két sorban álltak különféle biztonsági emberek, rendőrök, egyenruhások, civilruhások és kormányőrök, elég hosszan és kordon is volt. A rezidencia túloldalán is voltak rendőrök. Két plusz egy sorban állt az őrizet, és az utcán, a kapu előtt, öt hölgy fogadta az érkezőket, valamint a rezidencia kapujában is álltak figyelő emberek.

Igazából akkor rémült meg Szőke Nő, mikor azt látta, hogy egy vendég, aki az öt hölgy előtt állt, épp az igazolványát mutatta be nekik. „AJAJ! Lehet, hogy itt valamilyen igazolványt is fognak kérni?” Semmi nem volt nála, táska nélkül érkezett! Úgy döntött, hogy nem nézelődik, nehogy félni kezdjen, jobb ha a Férfire fókuszál! A Férfi épp végzett a fizetéssel és kiszálltak együtt a taxiból.

Szőke Nő már csak az Ismeretlen Férfire összpontosított, semmi másra nem. De akkor egymás után kezdtek odajönni a Férfi ismerősei, emiatt az lekapcsolta magáról a Nőt, pont olyan kedvesen, ahogy addig is viselkedett, így szólt hozzá:

 

- Akkor én itt most elbúcsúzom! Jó szórakozást kívánok!

- Köszönöm!

 

Szőke Nő alig bírta kipréselni magából a választ, mintha kicsúszott volna a lába alól a talaj. Borzalmasan érezte magát! Az utcán egy kisebb hadsereg állt a rezidenciát vigyázva. mert odabent volt a magyar belügyminiszter és külügyminiszter, és ki tudja még, ki mindenki más!

Állt ott kint magassarkú cipőjében, amiben alig tudott lépni! "Most mi lesz?" Nagyon rossz érzések kerítették a hatalmukba. De mivel ő továbbra is be akart menni, a PÁNIKOT azonnal félre kellett raknia! Félre tette és bement!

Szőke Nőnek ez csak azért sikerülhetett, mert mindenki azt hitte, hogy az Ismeretlen Férfi párja! Hiszen együtt szálltak ki az autóból! Az egész utca látta! Rengeteg szempár figyelte őket, ha csak a leghalványabb gyanú is felmerül, egyből megállítják! DE NEM! Szőke Nő besétálhatott a nagykövetségi rezidenciára, teljesült a vágya!

 

 

 

 

szerző: Málnay Mónika / http://www.szubkulti.eoldal.hu

idezet forrása: http://hirhatar.com/fuggetlenseg-napja-fourth-of-july/

kép: internet elérhetőségek

 

 

 

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.